Alkoholiker_drikker
Diverse

Behandling af alkoholisme

Alkohol bliver drukket stort set alle steder i verden, og den har eksisteret i mange tusind år. I Danmark begynder man at stifte bekendtskab med alkohol fra en meget ung alder. De unge i landet er kendt for at have en usund drukkultur. For mange kan alkohol i store mængder øge risikoen for at man ender ud i et alkoholmisbrug og derfor skal i behandling af alkoholisme

Behandling_af_alkoholisme

Der er succes med behandling af alkoholisme

Selvom man i Danmark har en omfattende kultur for at drikke alkohol, og til tider i store mængder, så har man omvendt også succes med behandling af alkoholisme for dem hvor alkohol bliver en dårlig vane. En undersøgelse viser blandt andet hvordan 96% af kunderne hos et behandlingscenter er blevet ædru og abstinensfri igen. Andre positive tal viser samtidigt også hvordan 98% af de adspurgte har været tilfredse med deres behandling af alkoholisme.

Behandling af alkoholisme i udlandet 

Mange oplever at være flove over at have et alkoholmisbrug, og det kan for mange virke ydmygende og svært at anerkende. Det er heller ikke altid at ens omgangskreds kan anerkende problemet eller er villige til at støtte op om det. Samtidigt kan mange af ens dårlige vaner være kædet sammen med de hjemlige omgivelser eller en bestemt omgangskreds man bruger tid sammen med. Derfor kan det for nogle være en god ide at få behandling af alkoholisme i udlandet. Det at man eksempelvis kommer ud at rejse kan få en til at komme væk fra de dårlige vaner, og måske få inspiration af andre mennesker til at starte et nyt og sundere liv. En anden grund til at modtage behandling i udlandet kan være at man helt simpelt ikke er bosat i Danmark, men er statsborger, eller at man ikke har midlerne til at modtage behandling i Danmark. Der er ofte en tendens til at eksempelvis tandlæger, andre læger og behandlingscentre som regel er væsentligt billigere i udlandet, derfor kan dette være en relevant grund til at man modtager behandling af alkoholisme i udlandet. 

Frihed_fra_alkohol

Køb en rejse som gave, for en der har gennemført en behandling af alkoholisme

Det har altid været populært at give rejser i gave til folk man holder af. Det at give gaver behøver ikke altid at være forbeholdt for dem som har fødselsdag, eller fejringer af eksempelvis bryllup, jul eller andre religiøse fejringer. Hvis man har undergået en behandling af alkoholisme og gennemført det, så fortjener man også en gave til at fejre sin kraftpræstation. Hvis man selv er under behandling, kan man også planlægge en rejse som man vil love sig selv at tage på, hvis man altså formår at gennemføre en behandling. Dette kan virke en motivationsfaktor for at gennemføre forløbet og ændre sine dårlige vaner og få et sundere liv rig på oplevelser fra eksempelvis rejser. Som HC Andersen sagde i 1855 ”At rejse er at leve”, det er altså en nydelse at rejse hvilket nok må være modsat alkoholmisbrug. Så kom i behandling af alkoholisme og se frem til livets rejse.