Kvinde som er ude at rejse
Diverse

Derfor skal du holde ferie derhjemme i stedet for

Har du nogle feriedage sparet op og går du og overvejer, om det overhovedet er det værd at tage ned sydpå? Det kan faktisk være en meget god ide for en gangs skyld at blive hjemme i sin ferie. I denne artikel vil vi snakke lidt mere om hvad de mange fordele er ved blot at blive hjemme. 

Mand spiller

Spar penge

Når du bliver hjemme i din ferie, så har du først og fremmest mulighed for at spare en del penge. Og det er ikke noget man sådan lige skal kimse ad. Det er ret så dyrt at rejse afsted til udlandet og det er ofte ikke engang nødvendigt. Mange gange kan vi slappe nok så godt af – hvis ikke mere – når vi er hjemme i faste rammer. 

Og de penge du har sparet på en tur sydpå, kan du bruge på alt muligt andet sjovt, som du meget hellere vil have. Du kan for eksempel gå i gang med og opgrader din gamle computer med SSD eller købe nogle fede computerspil, som du længe har ønsket dig. Eller er det noget helt andet – som nye lærreder, motionsvægte, mm. – som der er mere din interesse?

Det kan naturligvis også blot være en god ide at blive hjemme, hvis man er lidt flad på penge for tiden. På den måde kan man spare lidt op eller komme i gang med at betale af på gælden. 

Det kan være mindre stressende

Når man bliver derhjemme i sin ferie, så kan det også hurtigt blive en del mindre stressende, end hvis man var taget afsted til udlandet. Vi tænker sjældent over det, men der er egentlig rigtig meget stress forbundet med det at rejse afsted til udlandet. 

Først skal hele turen planlægges og det kan være en større omgang, jo flere man skal afsted. Dernæst skal man derhen og selve turen kan blive meget hård og lang. Og når man endelig er fremme, så skal man til at finde ud af helt basale ting såsom hvordan man finder vej og hvor det lokale supermarked er. 

Mand er stresset

Det er bedre for klimaet

At blive hjemme i sin ferie er naturligvis også meget bedre for klimaet og det er også noget, som er værd at tage med i sine overvejelser. Vi mennesker – især heroppe i Norden og Vesten generelt – har alt for meget klimaforbrug, når det kommer til stykket. Og det er vigtigt at vi alle tager ansvar for vores del.