Eksotiske steder
Diverse

Globetrotter – er det det rette valg for dig?

Der er meget snak om livet som globetrotter og det bliver lidt glorificeret som ’vejen’ frem – altså det liv som vi alle et eller andet sted bør leve, eller i hvert fald ærgre os over at vi ikke har adgang til. Men er det nu også lykken? Er et liv med evige rejser det rette for dig?

Det lyder måske godt på papiret men livet som globetrotter er ikke for alle. Læs med her for at få en bedre fornemmelse af hvad det vil indebære. 

Kvinde rejser

Tvunget til at flytte

Et liv med evige rejser kan lyde meget skønt for mange og hvis du har mange steder her i verdenen, som du gerne vil se, så kan det virke helt perfekt at blive globetrotter – i hvert fald i en periode. Men hvad man ofte glemmer at overveje er, at man når man er globetrotter ikke kun har muligheden for at rejse. Man er også tvunget til at gøre det. 

Det er nemlig meget begrænset i hvor mange måneder af gangen, du har lov til at opbevare dig i de enkelte lande. Disse opholdsbegrænsninger kommer meget an på det enkelte land og hvilke forhold du har. (Det er derfor også noget du kontinuerligt skal tjekke op på og sørge for, at du overholder). 

Dette betyder altså også, at du typisk ikke vil have mulighed for at blive i et land i mere end tre måneder ad gangen. Og det kan være ret ærgerligt, hvis man finder et land eller en by, som man virkelig bare bliver forelsket i. Eller hvad hvis man finder en fyr eller sød pige, som man bliver forelsket i? Det sociale er en anden ting, som man lige skal overveje…

Hvor social er du? 

Man skal også spørge sig selv om, hvor social man egentlig er, før man rejser afsted og bliver globetrotter for en periode. For der er ret stor sandsynlighed for, at du får brug for dine talegaver når du endelig er taget afsted. 

Som sagt er der typisk ikke mulighed for at blive længere tid i et vilkårligt land end tre måneder af gangen. Dermed kommer du også hurtigt til hele tiden at skulle møde nye mennesker, skabe venskaber og bygge et netværk op. 

Samtidig lever du i det paradoks, at du vil have svært ved at holde fast på de venner du skaber eller de venner, som du har efterladt herhjemme. Dit liv er jo en evig rejse og derfor altid foranderlig, imens deres forbliver det samme og det velkendte. 

spanien

Hvis du trænger til nye omgivelser

Der er ikke noget at sige til, hvis du er blevet træt af dine omgivelser og trænger til noget helt nyt. Det gør vi alle på et eller andet tidspunkt. Og måske vil du virkelig gerne til udlandet? Det betyder ikke nødvendigvis at du behøver at lege globetrotter og konstant rejse fra sted til sted. Hvorfor ikke slå dig ned og flyt til Spanien for en periode? 

Det kan være meget sjovt at prøve at bo i en anden kontekst for en periode. Ofte vil der være ret gode muligheder for dette, afhængigt af hvilket land du gerne vil flytte til.

Er du ikke helt klar til det store globetrotter-liv, kan du også blot forlænge den danske sommer med en efterårsferie i varmen. Men hvor er der varmt i oktober?