regnskabsprogram
Diverse

Få mere tid til rejser med et godt regnskabsprogram

Hvis du ejer dit eget firma, er der flere gode grunde til løbende at overveje, hvad du bruger din arbejdstid på. Blandt andet er der nogle gange flere processer, som du kan optimere. På den måde kan du få frigivet mere tid i din virksomhed. 

Den frigivne tid kan du eksempelvis anvende som fritid. Det er nemlig vigtigt, at du som virksomhedsejer også husker at koble fra og bruge tid på andet end dit firma. Det kan blandt andet være, at du trænger til at rejse noget mere. Læs derfor mere om, hvordan et regnskabsprogram kan frigive mere tid i dit firma.

 lommeregner til regnskab

Udsend fakturaer med få klik

Når du køber et regnskabsprogram, er det vigtigt, at programmet kan udsende fakturaer på en let og overskuelig måde. Med digitaliseringen blev det væsentligt nemmere at udstede fakturaer. Derfor bør dit program helt klart også gøre den proces lettere for dig. Faktisk bør det kun være nødvendigt at anvende få klik, når du skal udstede og sende en faktura. Størstedelen af processen bør programmet kunne varetage på en automatisk måde.

Hvis dine fakturaer ikke bliver betalt

Når du selv udsender fakturaer, vil du højest sandsynligt også opleve, at nogle af dem ikke bliver betalt. I hvert fald ikke til tiden. Når det sker, er det vigtigt, at du får udsendt en rykker, så snart du opdager den manglende betaling.

Derfor er det også vigtigt, at dit regnskabsprogram kan udsende rykkere på en let og overskuelig måde. Du skal have mulighed for let at kunne finde ud af, hvilken kunde der ikke har betalt, og hvad det skyldige beløb lyder på. Ligesådan skal programmet også nemt og automatisk kunne generere en faktura, som du kan sende via mail.

Altid vælg et regnskabsprogram, der passer til dit firma

Det er vigtigt, at regnskabsprogrammet passer til dit firma – og ikke omvendt. Hvis du derfor sælger abonnement, skal dit program være i stand til at kunne udsende abonnementsfakturereringer. Her er der nemlig en masse tid at spare, når du automatiserer processen.

Med et godt program er det derfor kun nødvendigt at indtaste kundens informationer én gang. Herefter bør systemet selv kunne håndtere at udsende faktura med et givent tidsinterval. Eksempelvis månedligt.

program til udregning

Vælg et program, der understøtter din momsindbetaling

SKAT og moms er besværligt nok i sig selv. Derfor er det også en god idé med et program, der kan understøtte dig i din momsindbetaling. Nogle programmer hjælper dig nemlig at afregne din moms. På den måde kan du nemt indbetale det rette beløb til SKAT.

Hvis din virksomhed også opererer internationalt, vil det også være oplagt at vælge et program, der også kan håndtere din EU-salgsmoms. 

Lad dit regnskabsprogram hjælpe dig med tidsregistreringen

I dag kan regnskabsprogrammer varetage flere funktioner. Hvis du derfor arbejder projektbaseret i dit firma, er det en stor fordel med et program, der kan hjælpe dig med tidsregistreringen. På den måde slipper du nemlig for at bekymre dig om, hvorvidt du har husket at fakturere det rigtige antal timer.

Hvis du ikke holder ordentligt styr på tidsregistreringen, risikerer du at ende i en situation, hvor du enten underfakturerer og derved snyder dig selv. Eller du kan komme til at overfakturere og derved snyde kunden. Hvis regningen også bliver større end forventet, risikerer du også at miste kunden på sigt. Derfor er det altid nødvendigt, at du tidsregistrerer korrekt.