Diverse

Sådan undgår du de hyppigste faldgruber ved biludlejning

Der er adskillige gode argumenter for at leje en bil, når du tager på ferie. Blandt andet giver det dig friheden til at komme rundt og opleve mere, end hvis du havde været afhængig af offentlig transport. Desværre er der en del faldgruber, som du skal sørge for at undgå.

Hvis du ikke er meget opmærksom, kan du ende med at blive opkrævet mere, end du havde regnet med. Du kan også blive snydt af et firma, der ikke giver dig dit depositum tilbage, fordi du bliver gjort ansvarlig for skader, som du ikke har lavet på bilen. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig og forsigtig.

Læs kontrakten grundigt

Når du skal leje en bil, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i regler og vilkår, inden du skriver under. Her er det især relevant at holde øje med, om der er undtagelser for dækning. Ligeledes skal du også holde øje med, om firmaet generelt fraskriver sig ansvar i kontrakten.

Får du en kontrakt på et sprog, du ikke forstår, må du aldrig skrive under. Bliver der indgået andre aftaler med udlejer af bilen, end dem der står i kontrakten, skal du også sørge for at få dette på skrift.

Undersøg bilen for fejl og skader

I forbindelse med biludlejning er det særligt vigtigt at undersøge bilen grundigt, inden du kører afsted. Du skal tjekke den for buler, ridser og andre skader og mangler. Hvis du ikke er opmærksom på dette, kan du komme til at hæfte for dem, når du afleverer bilen.

Hvis du finder skader eller mangler, skal du tage billeder af dem. Ligeledes skal du få udlejer til at notere dem, inden du kører fra stedet. Notér også bilens kilometertal, når du får bilen. Dermed er du sikker på, at du ikke bliver opkrævet for kilometer, du ikke har kørt.

Husk dette ved aflevering af bilen

Ved aflevering er det meget normalt, at du sammen med udlejer gennemgår bilen. Inden du afleverer bilen, skal du selv tjekke den for skader og kontrollere, at den rette mængde brændstof er på. Få desuden altid en form for dokumentation, der beviser, at bilen er i orden.

Har du ikke mulighed for at aflevere bilen inden for åbningstiden, skal du tage billeder af bilen fra alle vinkler. Dermed kan du dokumentere, at der ikke var skader på bilen ved aflevering. Har du betalt et depositum, skal du selvfølgelig sørge for, at du får det tilbage ved aflevering.