cykel-ferie
Ferietyper

Alt du skal bruge til cykelferien

Cykelferien er blevet glemt som ferieform i de seneste år, og det er ærgerligt. Der er nemlig noget helt særligt ved cykelferien, hvad end den holdes her til lands eller i udlandet, som gør den til en oplevelse, alle bør få. Først og fremmest er du garanteret smuk natur og frisk luft i lungerne, på din cykeltur. Der er bare intet som at se den smukke natur rulle forbi, snakke med et familiemedlem eller en god ven ved siden af og trække den friske luft ned i lungerne. I Danmark står den selvfølgelig mest på plantager og rapsmarker, men kommer du bare en smule uden for de danske grænser, kan udsigterne være enormt varierede.

Husk det gode humør

Om nævnt ovenfor er samtalen også en central komponent af cykelferien. Selvom I ikke bruger hele tiden på at cykle, er det alligevel en betragtelig del af ferien. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at I kan have det hyggeligt med det, og det lægger cykelferien i allerhøjeste grad op til. Samtalen går bare bedre, når ens cykelhjul rammer asfalten, og man har parallel blikretning

Dermed kommer vi også til, hvad man faktisk skal bruge, hvis man faktisk ønsker at gøre familiens næste ferie til en cykelferie eller måske tage af sted sammen med et par gode venner. Der er selvfølgelig det oplagte såsom cyklen og telt og sovepose, hvis I regner med at overnatte idet fri. Næsten lige så vigtigt er det dog at have noget med, der kan holde stemningen i top. Det kunne for eksempel være emner eller spil, der kan holde den overfornævnte samtale i gang. Husk dog på, at det heller ikke gør noget at være stille fra tid til anden.

Husk det ekstra cykelhjul

Hvis I gerne også vil lave andet end at cykle på jeres cykelferie, kan det desuden være en god ide at forbedre en liste eller et kort med et par deldestinationer. En af de mange fordele ved cykelferie er trod salt, at I helt selv bestemmer hvor hurtigt i kommer frem og hvorhenne I ender. Brug da det til jeres fordel og besøg et par stede på, eller lidt uden for, ruten, I synes kunne være interessante.

Dermed ikke sagt, at alt på cykelferie bare er fryd, gammen, frisk luft og frie valg. Der er helt sikkert også en vis risiko, som ved enhver anden rejseform, ved at tage på cykelferie. Det ender dog sjældent helt galt, når det værste, der kan ske, er en punktering. Husk dog alligevel pumpen, lappegrej og måske sågar et ekstra cykelhjul. Har du et ekstra cykelhjul med, er du i hvert fald sikker på at være beredt på stort set alt, lige meget om dækket er punkteret eller egerne på dit cykelhjul er blevet afbøjet. Med så få ting, kan du altså komme ud at nyde Danmark på cykel.