dubai
Guides

De tre højeste skyskrabere i verden

Hvis vi tager et kig ud i den store vide verden, vil vi hurtigt opdage én ting, der gør sig gældende i de fleste storbyer. Og det er brugen af enorme og betagende skyskrabere. Disse er nemlig praktiske i de større byer, idet de ofte skal rumme rigtig mange mennesker på lidt plads, hvorfor det er mere praktisk at bygge op mod højden og på den udnytte et rum, der ellers ikke vil blive anvendt.

I de største byer omkring i verden, finder vi således også nogle enorme skyskrabere.

Her finder du de højeste skyskrabere

Det er især noget, der gør sig gældende, hvis vi tager et kig mod millionbyen Dubai i de Forenede Arabiske Emirater. Her er det nemlig muligt at lade sig betage af verdens højeste skyskraber, Burj Khalifa. Den næsthøjeste skyskraber ligger i Asien. Her er der nemlig tale om Shanghai Tower som i Shanghai i Kina. Og på en tredjeplads over de højeste skyskrabere, som der findes i verden, er Abraj Al Bait Towers, som ligger i Mekka i Saudi-Arabien.

Vil du gerne opleve en af verdens tre højeste skyskrabere, skal du således langt fra Danmark.

Det er hele rejsen værd

Men det er helt sikkert rejsen værd.

Når først du rejser til enten Dubai, Shanghai eller Mekka, er det nemlig ikke kun de høje skyskrabere, du kan lade dig betage af. Her er der nemlig også alverdens andre seværdigheder og attraktioner, som helt sikkert vil give dig masser af minder, du kan huske tilbage på mange år ud i fremtiden.

Og det er noget, der gælder, hvad end du er til det historiske, det kulturelle, det kulinariske, det sociale eller noget helt andet – og alle steder finder du også et pulserende storbyliv lige såvel, som der også er rolige, grønne områder eller langstrakte strande.

Et job for professionelle vinduespudsere

Når du kommer forbi en skyskraber og virkelig lægger hovedet bagover, er der dog noget, som du helt sikkert vil tænke over. Og det er selve rengøringen. Skyskraberne består nemlig af flere tusinde vinduer, og de skal holdes rene, hvorfor der er tale om et stort arbejde for en vinduespudser.

For at nå i mål er der her tale om opgaver for fagmænd, som også bruger de helt rette produkter og det bedste udstyr – og så er der behov for en større mængde drivkraft.