Valuta
Guides

Har du styr på rejsemålets valuta?

Står du og er i den ekstremt heldige situation, at du snart skal ud at rejse? Så er der selvfølgelig mange overvejelser og meget planlægning, som du må gøre dig op til rejsen. En af disse ting er rejsemålets valuta: Har du styr på denne?

I Danmark har vi vores helt egen valuta – nemlig den danske krone. Dette betyder også, at der er en anden valuta, uanset hvilket andet land du skal besøge. Dette er værd at have for øje. Det er nemlig vigtigt, at man har helt styr på denne valuta, og at man kan finde ud af at lave de rigtige valutaberegninger. Ellers kan man jo på ingen måde have styr på, hvad de ting man køber, koster.

Få styr på den fremmede valuta med en valutaberegner

Det første, som du skal gøre, hvis du ikke allerede har gjort det, er at få styr på den fremmede valuta. Du kan læse om valutaen på nettet eller i en guidebog og på denne måde få en idé om, hvad for en valuta der er tale om.

Det er altid det rareste, hvis du selv kan finde ud af at regne og veksle mellem din egen og den fremmede valuta. På denne måde kan du nemlig hele tiden lige omregne i hovedet, hvad prisen på et eller andet er, når du er at rejse. Nogle gange kan man lave nogle hjælpe-regneregler for sig selv, som gør regnearbejdet nemmere.

Hvis du slet ikke dur til nogen former for hovedregning, er der også hjælp at hente. Da kan du med fordel benytte dig af en online valutaberegner (valutaberegner.dk). Dette er meget nemt – du skriver bare den ene valuta ind, og så udregner valutaberegneren det for dig.

Tag penge med hjemmefra?

I forhold til valuta er det også værd at overveje, om du vil have fysiske kontanter med hjemmefra. Dette er noget, som mange er glade for, da det nogle gange kan koste ekstra at betale med betalingskort i udlandet.

Hvis du gerne vil have dine egne penge med hjemmefra, så er dette også en god måde at have styr på valutaen og på, hvor penge du bruger.

Du kan fx beslutte dig for et beløb eller et slags budget, som du vil forsøge at holde dig indenfor på din ferie. Når du beslutter dig for dette beløb, er beløbet sandsynligvis i valutaen DKK.

Når du får vekslet dette beløb til den fremmede valuta, får du på denne vis en idé om, hvad valutaen svarer til ift. danske kroner. Så ved du, at du må bruge disse penge på din ferie, og det er noget, som er nemmere at forholde sig til.

Den gode ferie

Husk så til sidst, at det helst ikke er pengene, som skal få lov til at fylde på din ferie! Ferie handler om alt muligt andet end penge. Dog er det værd at bemærke, at for at ferien kan få lov at handle om alt andet end penge, er det vigtigt, at du har styr på dine penge.