København
Guides

Holder du sommerferie i København og får akut behov for tandlægehjælp?

Det er noget af det værste, når du pludselig får et akut tandproblem. Og endnu værre er det, hvis du så ikke engang er hjemme og i nærheden af sin almindelige tandlæge. Det betyder dog ikke, at du skal vente på, at du kommer hjem før, at du kan få hjælp. Denne artikel vil hjælpe dig med at finde hjælp til dit akutte tandproblem, hvis du er på ferie i København.

Hvad dækker et akut tandproblem over?

Et akut tandproblem kan være mange forskellige ting, men primært vil det bare klassificeres som tandpine. Det kan f.eks. være smerte når du tygger, overfølsomhed overfor varme eller kulde, blødning fra tandkødet, hævelse osv. Men hvis du pludselig bare får rigtig ondt i tænderne, så er det helt okay at ringe til tandlægen og bestille en tid. Tandsmerter kan nemlig være utroligt generende og ødelæggende for dit velværd. Det er svært at ignorere en slem tandpine, og det vil helt sikker ødelægge din ferie, hvis du ikke får nogen til kigge på det og hjælpe dig. Tøv derfor ikke med at kontakte en tandlæge, når du kan mærke, at den er gal. De fleste tandlæger vil meget gerne hjælpe dig.

Hvordan får du en akut tid hos en tandlæge i København?

Det er ikke lige nemt at finde akuttider hos tandlæger i København. Og nogle tandlæger kræver faktisk et akutgebyr for akuttider, hvilket hurtigt kan blive dyrt. Du kan dog finde tandlæger, der vil gøre alt for at hjælpe dig og ikke kræver ekstra gebyrer. Det kan du f.eks. finde hos Tandlægerne ved Storkespringvandet, hvor de tilbyder akuttider 6 dage om ugen – altså også om lørdagen. Her vil du højst sandsynligt altid kunne få en tid, og de vil forsøge så vidt muligt at få dig ind samme dag.

Hvad kan du gøre ved din tandpine, indtil du får tid hos tandlægen?

Imens du venter på at komme til hos tandlægen, er der 5 ting, som du kan gøre for at hjælpe dig selv.

  1. Rens munden. Her skal du gerne bruge varmt vand, dog ikke alt for varmt.
  2. Brug tandtråd til at fjerne eventuelle madrester
  3. Læg noget koldt på for at fjerne hævelsen eller for at bedøve lidt
  4. Du kan også bedøve med diverse smertestillende piller
  5. Hvis tandpinen er meget kraftig, så bør du søge mod apoteket og købe mundskyllemidler med klorhexidin, som du kan få i håndkøb. Det kan også dæmpe dine smerter.