Rød outdoor rygsæk
Guides

Sådan pakker du til friluftsturen

Elsker du outdoor, og vil du gerne snart på en rigtig fed friluftstur, som indebærer lidt af hvert? Hvis man har det godt i naturen og udendørs generelt, så er der heller ikke noget bedre end at tage på friluftstur i et par dage, hvor man lige kan få en pause fra det hele.

Men hvad skal man egentlig have med på turen? Når man ikke lige har et køkken og en seng men fri afbenyttelse, så er det vigtigt at huske det hele. Det kunne eksempelvis være et godt liggeunderlag eller det rette båludstyr. Der er meget, der skal pakkes med, og det kan du se mere om lige her.

Telt og sovegrej

Når man skal på en friluftstur, hvor man også regne med at skulle overnatte i naturen, fordi man måske er afsted i flere dage, så er det selvfølgelig vigtigt, at man får pakket alt det vigtige soveudstyr, så er man er sikker på, at man sover godt om natten og er frisk og veludhvilet om morgenen.

Hvis man ikke er helt sikker på vejret, er det i hvert fald ret vigtigt med et telt, så du kan holde blæst og kulde ude om natten – det kan nemlig være ret forstyrrende. Derudover er det selvfølgelig også meget dejlige med et godt liggeunderlag og en god sovepose, så man kan ligge dejligt og komfortabelt, selvom det selvfølgelig ikke kan sammenlignes med sengen og dynen derhjemme. Men gør det så lækkert for dig selv som muligt – hvis det altså ikke kommer til at fylde for meget i oppakningen.

Båludstyr

Til en rigtig god friluftstur kan det også være en god ide at medbringe lidt forskelligt båludstyr, så man kan få sat gang i et bål. Hvis man kan få et bål i gang, er man selvfølgelig garanteret lidt ekstra varme om aftenen og natten, men ellers er det også bare hyggeligt at kunne lave mad over bålet.

Men hvilket båludstyr skal man så have med? Det er jo en meget god en ide men en slags båludstyr, som gør det nemt for dig at tænde op. Så kan det også være meget smart med en trangiasæt eller nogle pander, så man har mulighed for at lave mad. Men der findes heldigvis så meget forskelligt båludstyr, så uanset hvad du godt kan lide at bruge dit bål til, skal du nok finde noget, der passer.

Ekstra sjov: Fiskegrej?

Når du har fået pakket det mest essentielle, kan du overveje, om der er nogle ekstra ting, som kunne være sjove at have med, hvis du lige pludselig får lidt ekstra tid. Det kan eksempelvis være hyggeligt at have fiskegrej – særligt hvis du ved, at du kommer til at være i nærheden af vand på din tur. Og hvis du i forvejen har noget godt fiskegrej, som du har haft gode oplevelser med, så skal det da medbringes – og måske er du endda så heldig at fange et par lækre fisk, som du kan tilberede over bålet. Det kunne være ret sejt – og meget frilufstagtigt.