Er du på den sommer sydlandske ferie med familie eller venner, så glem ikke solcremen. Den bagende sol kan på mange måder både være en gave på rejsen, men også en stor mundfuld, hvis du kommer fra det kolde nord. Det er vigtigt ikke at glemme, hvor meget solens stråler kan skade vores had uden beskyttelse. Direkte sol uden væske kan gøre kroppen overophedet, og det kan resultere i et stort energitab og svimmelhed. For at undgå dette på rejsen er det derfor nødvendigt at finde metoder, hvorpå du kan undgå dehydrering. Du skal dog ikke lede længe for at finde den perfekte kombination, af nedkøling samt fornyet energi.
Sluk tørsten med iskaffe og frappe
Der findes mange måder, hvorpå varmen kan lindres. Eksempelvis kan en tur i havet eller poolen være med til at give en god nedkøling. Ved et køb af en god solhat, omgiver du dig med den beskyttende skygge, og undgår direkte stråler fra solen. Alternativerne er mange, når der skal vælges mellem de mange forfriskende drikke. Dog står en helt speciel drik øverst på listen, når varmen trænger sig på. Med en iskaffe holder du hovedet koldt og opmærksomt. Herved undgår du at blive slået omkuld af den enorme klimaforandring, men du står klar til de nye eventyr, som ferien kan byde på. Iskaffen er et glimrende alternativ til den ellers hyggelige og varme kop kaffe. I varmen mangler der dog ikke endnu en skoldende faktor, og her er isterningerne i kaffen en fantastisk opfindelse. Du kan let tilføje din iskaffe yderlige smag med forskellig slags kaffesirup, eller nyd den genkendelige kaffesmag iskold.
Opgrader din iskaffe med mere smag
Hvis du er blevet træt af den velkendte smag af iskaffe, men er mere til den søde tand, skal du eventuelt spejde efter den delikate frappé. Med en frappé kan du tilføre din kølige kaffeoplevelse et ekstra sukkerchok. Her kan alt fra karamel eller chokoladesovs være indblandet samt flødeis og krymmel. En frappé er ligesom iskaffen, let at sammensætte derhjemme og kan gøre en ganske mæt.
Med en frappe og iskaffe i hånden kan du let færdes gennem feriens travle turistattraktioner eller slå dig ned på strandens varme bred.
Lav din egen hjemmelavede iskaffe
Hvis iskaffen er blevet en favorit, kan den let laves derhjemme. Med de rette ingredienser kan ingen smage forskel på den hjemmelavede iskaffe, og den købte, som serveres på kaffebaren eller i cafeen. Du kan med fordel eksperimentere med forskellige slags smagsvarianter og finde den helt rette iskaffe til dine gæster. Det kræver tid og kvalitet at lave den perfekte iskaffe. Med den let tilgængelige instant kaffe kan du hurtigt lave en omgang kaffe, men hvis kaffen skal smage fantastisk, er det vigtigt at gå efter kvalitet. Ved brug af stempelkaffe eller en espressomaskine, kan du lave din kaffe til iskaffen helt fra bunden. Med kaffen presset og skænket er det tid til en nedkøling. Med kaffen i køleskabet er det afgørende at have tålmodighed. Kaffen skal nå at køle af, så den ikke bliver lunken ved servering.
Både iskaffe og frappe er nemt at lave derhjemme, så gå i køkkenet og eksperimenter.