Alger
Diverse

Alger på taget? Kom dem til livs med en algebehandling

Hvorfor er det egentlig, at man får alger på taget? Hvorfor er det, at man ikke bare kan lade dem være, hvis de ikke gør en noget, og hvad skal man gøre for at komme dem til livs? Det er alt sammen spørgsmål, som du kan få svar på, hvis du læser med i denne artikel.

Tag

Alger opstår som følge af fugt

Danmark er et meget vådt land, hvor vi skal leve med meget nedbør. Det kan være skønt for vores planter og natur, der får masser af vand, men det er en kæmpe ulempe, når det kommer til at skabe et godt miljø for alger. Algebefængtheden er for det meste vært, når det regner meget i Danmark, og det kan derfor være en god idé at holde ekstra øje med taget i disse perioder. Derudover kan du holde ekstra øje med den nordlige del af taget, hvor algerne på grund af kulden har endnu bedre levevilkår.

Hvordan påvirker algerne ens tag?

Alger elsker som sagt fugt, og derfor bliver de også fodret rigeligt i Danmark, hvor der er masser af regn. Når algerne får vand, kan de vokse og blive stærkere. Faktisk kan de blive så stærke, at de kan slå rødder ned i tagstenene, som kan ende med at skabe revner i tagstenene. På et tidspunkt, når det bliver minusgrader, så vil vandet, der er kommet ned i revnerne udvide sig, og dette kan udvikle sig til at forårsage frostsprængninger. Dette er noget, der virkelig kan ødelægge ens tag, og derfor er det meget vigtigt, at man er opmærksom på at holde øje med algeudviklingen på ens tag. Når du så ser alger på dit tag, så kan du med fordel benytte dig af Algebehandling af tag.

Algevækst

Gør dit tag smukt igen – og forlæng levetiden

Udover at det ikke er godt for taget at have alger, så er det bare heller ikke pænt at have et tag, der er fyldt med alger. Det er noget, der kan skabe rigtig meget blikfang, og det kan være svært ikke at lægge mærke til uanset, hvor pænt alt det andet rundt omkring er. Når du sørger for at vedligeholde dit tag med algebehandling af træ, så forlænger du automatisk også dit tags levetid. Det kan også være meget billigere i længden, hvis man f.eks. sammenligner med, at du måske i stedet for skulle ud og investere i et nyt tag.