Diverse

Derfor skal du overveje en Yorkshire terrier

Hvis du går og kigger på hund, hvorfor så ikke overveje en Yorkshire terrier? Den lille hund kommer i mange former, alt efter hvordan den klippes, og kan ofte ses til hundeudstillinger og -shows. Det er en fin og anerkendt race, men kan også sagtens passe ind i den helt almindelige familie, der bare gerne vil have et sødt kæledyr.

Nem at motionere

Det er nemt at motionere den her lille hunderace, for den kræver ikke mange timers motion om dagen. Gode gåture, også gerne indimellem lange, tager den med glæde, hvis den trænes op til det, og ellers er flere små ture spredt ud på dagen også værdsat.

Hunden skal bruge moderat træning og flere gåture om dagen, og den nyder gerne god leg med bold i baghaven. Den er fremragende til hundesport, så som lydighed og agility, og derfor ses den også ofte til forskellige shows verden over.

Hunden stopper med at vokse, når den er omkring et år gammel, og vejer ofte kun 3 kg. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på andre, større hunde, når du tager den med ud, og vær gerne ekstra forsigtig, hvis du lader den gå løs i en hundeskov eller -park.

Pelspleje og træning

Yorkshire terrieren kan godt få meget lang pels, men det afhænger af, hvor ofte du tager den med til hundefrisøren. Du kan få de kæreste klip til den lille hund, og den kan blive lige så pjuske og vamset, som du ønsker det.

Hunden fælder ikke særlig meget, og det gør det nemmere for folk med allergi at være omkring dem. Begynd at børste hunden fra en meget tidlig alder, helst allerede fra den først flytter ind som hvalp, så den vænner sig til det.

Det er en lydig hund, som har behov for både fysisk og mental stimulering for at holde sig sund og skarp. Det er en god idé at tage hunden med til hvalpetræning, så den kan blive socialiseret og

Familieforhold

Den lille Yorkshire terrier kan nemt tilpasse sig sin families daglige rytme, men den er ikke ideel til familier med helt små børn. Den er nemlig meget lille og forholdsvis skrøbelig, og mange avlere vil slet ikke sælge deres hvalpe din familier, der har børn under 6 år.

Det er fordi, en yorkshirer skal håndteres nænsomt. Der er behov for, at selv familiens yngste ved, hvordan de skal opføre sig, og små børn kan ofte lege for vildt og skræmme hunden. Racen er god til voksne, hvis børn allerede er flyttet hjemmefra, eller unge mennesker, der har brug for en selskabshund, der ikke tager for meget plads.

Større, mere robuste hunde er et bedre valg til familier med små børn. Selvom en Yorkshire terrier ikke kræver meget pasning, har den behov for forståelse og en familie, der har god tid.