Oktoberfest
Ferietyper

Det skal du vide om Tyrols Oktoberfest

Der er få ting så sjove som en god Oktoberfest, og det er der mange gode grunde til. Den festlige atmosfære, den gode øl og de glade mennesker, som omgiver dig, skaber en helt speciel følelse, og det er derfor, folkefesten har spredt sig ud gennem verden. Skal du have den bedste oplevelse, så er det dog bedst at blive ved i nærheden af den originale fest. I Tyrol holder de deres egen version, så find dine tyroler kostumer frem og planlæg din tur allerede nu.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Det er selvfølgelig fint at tage til München for at opleve folkefesten, men hvis du virkelig vil have en betagende oplevelse, så er det Tyrol, du skal tage til. De holder nemlig deres fester på de mest fantastiske steder.

Du kan eksempelvis tage en tur til Zugspitze, som er det højeste bjerg i Tyskland. Der kan du, i 3000 meters højde, nyde dit livs bedste øl. Der er utallige aktiviteter og museer, og de er endda gratis under oktoberfesten, så du har en masse af lave, hvis du skulle blive træt af at drikke øl. Det eneste, som du skal være opmærksom på, er at du er nødt til at købe en billet til gondolen, som får dig op på toppen af bjerget. Så, du kan roligt finde dine tyroler kostumer frem, uanset om det er en lederhosen eller en traditionel mieder.

Det kan også være, at du hellere vil en tur til Hintertux, som er Zillertals mindre kendte nabo. Her får du den mest fantastiske udsigt over den tyrolske natur, og med den lokale øl fra Zillertal har du intet at klage over. Du kan endda tage en skitur på gletsjeren i Hintertux, hvis du begynder at kede dig. Desuden er det tradition at køerne, dækkede med farverige blomster, bliver drevet fra bjergene ned til deres vinterly under oktoberfesten. Tager du dine tyroler kostumer på, kommer du helt til at føle dig hjemme.

Hvad kan du lave på en Oktoberfest?

Der er normalt tusind forskellige ting, som du kan foretage på en Oktoberfest, og fremmest blandt dem er selvfølgelig druk. Med de mange forskellige varianter af lokale bryg kommer du aldrig til at kede dig. Tværtimod kan du hurtigt blive en ekspert i, hvordan lokalområderne laver hver deres øl, og det kan endda være, at du har fundet en ny favorit, når du engang tager hjem.

Med til øllen hører også alt det sociale. Der er ingen bedre steder at finde venner end på oktoberfesten, og tager du dine tyroler kostumer på, så er du sikker på at kunne slå en samtale op næsten overalt, uanset om det er på toppen af et bjerg eller i hjertet af en øltelt.

Det er selvfølgelig ikke alle, som både kan klare, og har lyst til, at bruge flere dage på kun at drikke øl, og så er det heldigt, at der i Tyrols bjerge altid er noget at lave. Uanset hvor du er, er der uden tvivl utallige vandrestier, du kan følge, museer du kan besøge og mennesker du kan møde. Det er også alt sammen noget, du kan gøre i dine tyroler kostumer.